Končalo  se je  afriško prvenstvo v nogometu (Pokal narodov Afrike 2013).

Nogometaši Nigerije so zasedli prvo mesto in so postali Carji, nogometaši Burkina Faso pa drugo mesto in postali kralji afriškega nogometa, malijci pa tretje mesto in so še vedno princi afriškega nogometa. Malijci so drugo leto premagali Gano v malem finalu.

Burkina Faso so pa prvič igrali v finalu, in so največje presenečenje prvenstva.

Nigerija je tretjič nosilka lovorike. Leta 1994 je sedajni selektor Keshi dvignil pokal kot kapetan ekipe in je postal drugi mož v Afriki, ki ima to lovoriko, kot nogometaš in trener.

Bolj izzivalno pa je to, da je tudi Keshi eden od redkih selektorjev afriškega rodu ki je peljal ekipo do končne zmage. Še bolj pomembno je to, da je zmagoviti gol dal nogometaš  nacionalne lige Nigerije in ne profesionalec v tuji ligi.

 

Claude Le Roy, sedajni selektor DR Kongo je bil navdušen nad nigerijsko nogometno ekipo in jo prerokuje kot prvo afriško nogometno ekipo, ki bo nosilka svetovne lovorike v nogometu. Gospod Le Roy je odličen poznovalec afriškega nogometa, Kamerun bo popeljal do nogometne slave. Ve kaj reče. Jaz bi dodal na seznamu Gana, Mali…

 

Claude Le Roy  – dokument v word formatu -klikni