Vabilo – Medkulturni dialog

VABILO NA OKROGLO MIZO

Društvo Odnos, Mednarodni Afriški forum in Mladinski kulturni center Maribor vas lepo vabimo, da se nam pridružite

v torek, 2. junija 2015, ob 18.00

v dvorani Vetrinjskega dvora na okrogli mizi z naslovom

MEDKULTURNI DIALOG V MARIBORU: PRILOŽNOSTI IN IZZIVI.

Na dogodku bodo sodelovali predstavniki različnih vladnih in nevladnih organizacij, ki bodo vsak iz svojega polja delovanja predstavili bistvene elemente, ki so (ne)posredno povezani z udejanjanjem medkulturnega dialoga z državljani tretjih držav na različnih ravneh vsakdanjega življenja. Okrogla miza tako ponuja priložnost za odprti dialog ter iskanje primerov dobrih praks in možnih odgovorov na izzive, ki jih s seboj prinaša večkulturnost v družbi. Več informacij o vsebini je v priponki.

 

Dogodek poteka v okviru polletnega programa Medkulturni Maribor. Gre za program, v katerem spodbujamo medkulturni dialog med predstavniki različnih etničnih in kulturnih skupin v Mariboru. Program se izvaja od januarja do konca junija 2015 in ga financira Evropska unija iz Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav in Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije. Izvajamo ga društvo Odnos, Mednarodni Afriški forum in Mladinski kulturni center Maribor. Pripravljamo različne aktivnosti, ki ponujajo priložnost za medsebojno spoznavanje različnih kultur in možnost dialoga s poudarkom na spoštljivem odnosu do kulturnih in etničnih razlik.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prisrčno vabljeni!

Več informacij lahko najdete na spletnih straneh www.odnos.siwww.afriskiforum.comwww.mkc.si ali na Facebook strani Medkulturni Maribor, https://www.facebook.com/medkulturnimaribor.

Ekipa Medkulturnega Maribora

Kontakt: Nina Marin, 070 453 776 ali odnos.nina@gmail.com