MEDKULTURNA ŽIVA KNJIŽNICA

V okviru programa Medkulturni Maribor prirejamo Medkulturno živo knjižnico, ki bo 19. in 20. junija, med 15h in 20h. Živa knjižnica bo vnovič poskrbela za prijetno druženje med knjigami in bralci.

Živa knjižnica je metoda, ki deluje kot navadna knjižnica, le da knjige dejansko govorijo. To pomeni, da so knjige ljudje z nevsakdanjimi, zanimivimi zgodbami in življenjskimi izkušnjami, ki so jih pripravljeni deliti z bralci, oz. obiskovalci dogodka.

Branja bodo potekala v mariborskem Vetrinjskem dvoru, 19. in 20. junija, med 15. in 20. uro. Izposodili si boste lahko žive knjige kot so redovnica, lezbijka transseksualka, porodna aktivistka, afriški poslovnež v Sloveniji, islamski teolog, Kitajka v Sloveniji, učiteljica japonščine in še mnoge druge profile iz našega bogatega nabora knjig. Ker je tokratna živa knjižnica medkulturno obarvana, se boste s knjigami lahko pogovarjali v tujih jezikih, za tiste, ki pa se v tujih jezikih ne znajdete najbolje pa bodo na voljo tudi živi slovarji.

Medkulturna živa knjižnica predstavlja zaključno aktivnost programa Medkulturni Maribor. Gre za program, v katerem smo med januarjem in junijem 2015 preko različnih aktivnosti spodbujali medkulturni dialog z državljani tretjih držav v Mariboru. Program financira Evropska unija iz Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav in Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije. Izvajamo ga društvo Odnos, Mladinski kulturni center Maribor in Mednarodni Afriški forum.
V priponko dodajamo še fotografiji iz pretekle Medkulturne žive knjižnice. Avtorica fotografij je Katja Tripkovič.

Lep pozdrav,

Nina Marin,

koordinatorica Medkulturnega Maribora

M: 070 453 776
E: odnos.nina@gmail.com

www.odnos.si

mžk2