Sloga in partnerji: Vabilo: Kulturni dogodek 26. 5. ob 18h30, Društvo OZN za Slovenijo(Cankarjeva 1, 2.nadstropje, Ljubljana)

Svetovni dan kulturne raznolikosti za dialog in razvoj, ki ga obeležujemo 21. maja, predstavlja priložnost, da poglobimo naše razumevanje vrednot kulturne raznolikosti in se naučimo bolje živeti skupaj. Kot je dejala generalna direktorica UNESCO Irina Bokova, »naš cilj mora biti spodbujati raznolikost, ki nas bogati, in človekove pravice, ki nas združujejo.«

V Tednu Afrike vas vabimo na Medkulturni večer s predstavo Klicni center in a capella gospel zborom Bee Geesus, ki bo potekal v torek, 26. maja 2015, ob 18.30 v prostorih Društva za Združene narode za Slovenijo (Cankarjeva 1, 2. nadstropje, Ljubljana).

Klicni center je dokumentarna gledališka  predstava v izvedbi Slovenske filantropije, katere osrednja tematika so migracije. Besedilo je nastalo na podlagi resničnih zgodb, ki so jih z avtorji predstave delili strokovnjaki, migranti, popotniki – nekatere zgodbe so njihove, druge od tistih, ki so jih srečevali na svojih poteh.

Igralca: Idrissa Wade, Ibrahim Nouhoum

Režija: Saška Rakef

Produkcija: Slovenska Filantropija ( Neja Šmid).
Večer bo z afriškimi pesmimi popestril a capella gospel zborom Bee Geesus, ambasador projekta Humanitarnega društva ADRA Slovenija.

 

Vljudno vabljeni!

 

—-

 

 

 

Lep pozdrav,
Adriana