Veseli nas, da vam lahko ponudimo predstavo Klicni center, ki je premiero doživela konec avgusta v Gledališču Glej v Ljubljani. Predstavo je režirala Saška Rakef, režiserka, igralka, dramatičarka, nastala pa je v produkciji Slovenske filantropije.

 

Klicni center je dokumentarna predstava, katere osrednja tematika so migracije. Tekst je nastal na podlagi resničnih zgodb, ki so jih z nami delili strokovnjaki, migranti, popotniki – nekatere zgodbe so njihove, druge od tistih, ki so jih srečevali na svojih poteh.

Klicni center je zgodba o posameznikih z neprecenljivimi znanji, talenti, izkušnjami. Je zgodba o zidovih – fizičnih, administrativnih in tudi tistih v glavah ljudi.

 

Predstava poteka v šestih jezikih (slovenskem, angleškem, francoskem, italijanskem, wolof in songoy), s slovenskimi podnapisi in traja 50 minut.

 

… Živel sem v Toskani, nato sem šel v Lombardijo, v severno Italijo, v Bergamu sem živel leto in pol, nakar sem se preselil v Brescio, kjer je moj prijatelj odprl klicni center za tujce … V ta center so prihajali ljudje iz celega sveta. Da bi domov poslali stvari ali denar, da bi se naučili uporabljati messanger ali skype, da bi povprašali za pravni nasvet, da bi poklicali domov … (iz predstave)

 

Klicni center je okvir za dramo, komedijo, triler, muzikal, kriminalko in detektivko. Je kraj solz in smeha. Je prostor srečanja in slovesa. Je predstava, ki pripoveduje žive zgodbe živih in mrtvih ljudi, političnih odločitev, zgodovinskih dogodkov in osvetljuje povsem vsakdanje zgodbe z nevsakdanjimi razpleti.

 

Iz Senegala v Mavretanijo.

Iz Mavretanije na Kanarske otoke.

Iz Kanarskih otokov v Italijo.

Iz Italije v Libijo.

Iz Libije v Lampeduso. (iz predstave)

 

Klicni center – bolj pisano, živo, življenjsko in svetovno kot katera koli turistična agencija!

 

Oba igralca, Idrissa Wade in Ibrahim Nouhoum, sta predstavo soustvarjala na podlagi lastnih izkušenj v sodelovanju s producentko Nejo Šmid in režiserko Saško Rakef.

Predstava je nastala v okviru projekta ” Pankultikum, ki ga je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo RS. Slovenska filantropija pa že vse od svoje ustanovitve leta 1992 del svojih aktivnosti posveča migrantom.

 

Predstava je primerna za osebe od 15 let dalje. Predstavi lahko sledi pogovor o migracijah, beguncih, medkulturnosti in človekovih pravicah. Za predstavo mora naročnik zagotoviti oder oz. drug prostor, primeren za gledališke predstave, in projekcijsko platno.

Gledališka predstava s pogovorom traja dve uri, cena znaša 400 eur (brez DDV). Naročnik plača tudi potne stroške in stroške prevoza scene.

 

Za prvi vtis o predstavi si oglejte enominutni uvodnik na povezavi

https://www.youtube.com/watch?v=fzs7-LDc-Iw&feature=youtu.be

 

KlicniCenter

 

Fotografija s premiere 25. 8. 2014, na njej Ibrahim Nouhoum in Idrissa Wade.